Album: Geheim archief

Reeks: Havik, De
Nummer:Special
Titel: Geheim archief
Type:Hardcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis-Spotlight
Auteur(s): Patrice Pellerin
ISBN: 90 3142 816 7
UAC/ISBN-13: 9789031 428168
Uitgekomen (1e druk): Week 23, 2006
Prijs (1e druk): € 11,50
Info: Fans hebben het personage van Yann de Kermeur leren kennen in de boeiende verhalen en avonturen die zijn verschenen. Patrice Pellerin vertelt ze met vuur, vol overtuiging. "De Havik" is een innemend, zelfbewust man. Een piraat met het hart op de juiste plaats, die vecht tegen onrecht en kwaad. Maar de Havik wordt van moord beschuldigd. Een moord die hij niet heeft gepleegd. Uiteraard niet! Dat weten de fans die de eerste zes delen van de reeks hebben gelezen. Maar er blijven nog zoveel vragen over Yann de Kermeur waar niemand een antwoord op heeft kunnen geven. Waar komt hij vandaan? In welk milieu werd hij geboren? Hoe is hij aan dat litteken in zijn gezicht gekomen? Hoe is hij zo jong op zee beland? En waarom is hij zo discreet over zijn verleden?
Patrice liet zijn fantasie de vrije loop en verzon de volledige jeugd van zijn held. De ontbrekende pagina's uit het leven van Yann de Kermeur worden opgediept uit diverse historische documenten. Uit een archief dat verloren werd gewaand. Een koffer vol herinneringen, vergeelde notities, officiële verslagen en flarden van een dagboek werpen een nieuw en verhelderend licht op onze held. Zijn liefdes en verdriet, zijn familie, zijn jeugd... De reizen die hij maakte en zijn ontdekking van Guyana, zijn tweede thuisland. En vanzelfsprekend vernemen we ook hoe Yann zich uit een aantal levensgevaarlijke situaties heeft weten te redden.
Dit boek over de 'vergeten' passages uit het leven van Yann de Kermeur wordt rijkelijk geillustreerd: zesenzeventig originele prenten waarin de zee centraal staat; twaalf nieuwe en onuitgegeven strippagina's over ingrijpende gebeurtenissen uit zijn leven; teksten en documenten die werden geschreven en verzameld door specialisten. Dit deel uit de reeks is een ontdekkingstocht door het leven van de Havik! Patrice Pellerin slaagt er op een magistrale manier in zijn energie en passie voor de geschiedenis over te brengen. Zijn papieren held wordt na het lezen van dit boek een mens van vlees en bloed.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.