Album: 20th Century boys 1

Reeks: 20th Century boys
Nummer:1.1
Titel: 20th Century boys 1
(Titel) Aanvulling: zwart/wit
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Glénat-Seinen
Auteur(s): Naoki Urasawa
ISBN: 90 6969 430 1
UAC/ISBN-13: 9789069 694306
Uitgekomen (1e druk): Week 47, 2005
Prijs (1e druk): € 6,95
Info: Kenji baat een winkeltje uit, voedt tegelijkertijd het dochtertje op van zijn spoorloos verdwenen zus en probeert zo goed en kwaad als het kan zijn bemoeizuchtige moeder te verdragen. Het saaie leven van een volwassene dus en een groot contrast met zijn kindertijd eind jaren zestig. Toen fantaseerde hij er met zijn vriendjes op los. In een schriftje schreven ze op welke rampen de aarde zouden treffen. En ja, ze zouden later de aarde van de ondergang te redden. De deugnieten hadden zelfs een eigen logo. Groot is dan ook Kenji's verbazing als in 1997 dat lang vergeten logo plots weer opduikt. En wanneer er zaken gebeuren die hij en zijn vriendin jaren geleden in een schriftje noteerden, slaat de ongerustheid toe. Zullen zij dan toch de wereld moeten redden?

Als "zij" er niet geweest waren om de crisis rond de eeuwwisseling te bezweren, zou de mensheid de 21e eeuw nooit gehaald hebben...
In 1969, toen "zij" nog kinderen waren, creëerden ze een symbool. In 1997, als de eerste tekenen van het onheil verschijnen, duikt dit symbool weer op.
Dit is het verhaal over een groep jongens die de wereld wil redden.
Met 20th Century Boys laat Naoki Urasawa ons weer een staaltje zien van zijn kunnen door middel van een meeslepende thriller, die zich afspeelt tussen twee tijdperken.
In 2001 kreeg 20th Centurty Boys de Kodansha-prijs, een onderscheiding die maar zelden uitgereikt wordt aan een reeks bij een andere uitgever. In maart 2003 sleepte 20th Century Boys ook de Shogakukan-prijs in de wacht.
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.