Album: Koningin Margot

Reeks: Zwarte reeks
Nummer:1.126
Titel: Koningin Margot
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Sombrero
Auteur(s): Mancini (Magnelli)
Prijs (1e druk): € 7,85
Info: Koningin Margot beschrijft een echt koningsdrama uit de tijd dat prinsen en prinsessen nog met elkaar moesten trouwen om de dynastie in stand te houden.
Hendrik van Bourbon is een Hugenoot, maar hij moet trouwen met de katholieke Margot van Valois. Een huwelijk uit berekening, terwijl beide echtelieden al geruime tijd een minnaar cq minnares hebben.
Hendrik laat "zijn" Margot dan ook al in de eerste huwelijksnacht in de steek om zich seksueel te vermaken met zijn minnares Charlotte van Sauve.
De nieuwe Koningin Margot, die toch wel een andere huwelijksnacht verwacht had, werpt zich daarom ook maar meteen in de armen van een ander: haár minnaar is de hertog van Guise.
Ondanks alle verwikkelingen hebben beide echtelieden het sexueel zeer naar hun zin met hun vele avontuurtjes. Zelfs als er een opstand uitbreekt weet Margot zich nog prima te vermaken. Het verzorgen van de gewonden neemt ze wel heel erg "serieus".
Politiek gezien blijft Margot haar man trouw en redt ze zelfs zijn leven. Koning Hendrik raakt daardoor alsnog verliefd op haar.....maar daar wil Margot niets van weten. Hij heeft haar immers beloofd haar in hun huwelijk nooit te zullen dwingen het bed met hem te delen............
 

Einde van deze pagina.